Hírek, események

Hétvégi jógaprogram és faültetés Vépen

Vép, 2019. december 13-15.

A "Jóga a mindennapi életben" Rendszer gyakorlói számára decemberben nem csak a Karácsony az egyetlen ünnep. A vépi jógahétvégén megemlékeztünk Sri Deep Narayan Mahaprabhuji mahasamadhi-járól. Mahaprabhuji, a "Jóga a mindennapi életben" Rendszer Nagymestere 1963-ban, 135. éves korában hagyta el a fizikai testét. Mahaprabhuji egész életét minden élőlény szolgálatának szentelte. Példájával és szavaival átadta mindenkinek, aki Őhozzá jött, a SAT SANATAN DHARMA Legfelsőbb Igazságát -- függetlenül az illető nemzetiségétől, vallásától, nemétől és társadalmi helyzetétől.

A jógahétvégén a spirituális ünneplésen kívül, az ászana, pránajáma és meditáció gyakorláson kívül két békefa szertartásos elültetésére is sor került. Egyiket Vép város központjában, másikat a Vépi Mezőgazdasági Szakiskola parkjában ültettük el, Kovács Péter polgármester, Szijj Vilmos alpogármester és Hollósi éva, a Szakiskola igazgatója részvételével.

A szép jógahétvége után Vishwaguruji Indiába utazott, ahol az ottani tanítványai már nagyon várják az érkezését.

Részletes képes beszámoló: https://www.vishwaguruji.org/news/481-weekend-seminar-and-planting-of-peace-trees-in-vep-hungary

 

A Világbéke Tanács konferenciája Győrben a Jóga a Mindennapi Életben magyarországi fennállásának 40. évfordulója alkalmából

Győr, 2019. július 4.

A Jóga a Mindennapi Életben magyarországi fennállásának 40., a magyar-indiai diplomáciai kapcsolatok 70., és Mahatma Gandhi Ji születésének 150. évfordulója alkalmából a Sri Swami Madhavananda Világbéke Tanács konferenciát szervezett Győrben, a Széchenyi István Egyetemen.

A konferenciát a Világbéke Tanács elnöke, a JMÉ tudományos rendszer alapítója és szerzője, Őszentsége Paramhans Sri Swami Maheshwarananda Ji nyitotta meg, a házigazda pedig a Győri Egyetem rektora, Dr. Földesi Péter volt.

Bővebben

Nemzetközi Jóga Nap Vépen

Vép, 2019. június 21.

Több száz részvevővel megtartottuk Vépen a Nemzetközi Jóganapot.
Gyakoroltuk a Bari Khatu Pranam gyakorlatsort és más ászanákat, valamint a Yoga-nidrát és a Nadi-sodhána pránajámát is.

Bővebben

Vishwaguruji régóta várt darshan-ja Európában

Vép, 2019. április 12-14

Őszentsége Vishwaguru Maheshwarananda Ji Indiát, Ausztráliát, Új-Zélandot, Kanadát és az Egyesült Államokat érintő éves világbéke körútja után érkezett Európába. Körülbelül ezren vettek részt a hétvégi „Jóga a mindennapi életben” szemináriumon Vépen, hogy csillapíthassák spirituális szomjúságukat.

Bővebben

Jóga a mindennapi életben © 1998-2018 Minden jog fenntartva.