Skip to main content

Hírek, események

Nemzetközi Maha Shivaratri Satsang Swamiji vezetésével Vépen

Közel ezer jógatestvér érkezett Európa számos részéről a magyarországi Vépre, hogy együtt ünnepeljék a Shivaratri Szatszangot, és hogy nagy tiszteletnek örvendő mesterük, Swamiji darshanjának áldásában részesüljenek.

OM Namah Shivaya
OM Sri Deveshwar Mahadev ki Jay
….............................................................................

Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwarananda Ji
Maha Shivaratri Szatszangot tartott
a
Nemzetközi Jógatalálkozón
Vépen
2014. február 28. – március 2. 

2014 02 shivaratri vep 2

Közel ezer jógatestvér érkezett Európa számos részéről a magyarországi Vépre, hogy együtt ünnepeljék a Shivaratri Szatszangot, és hogy nagy tiszteletnek örvendő mesterük, Swamiji darshanjának áldásában részesüljenek. 

A Shiva Lingam Abhiséka végzése közben a résztvevők folyamatosan zengették a Maha Mrityu Jaya Mantrát.

MM. Swami Vivek Puriji beszélt a Shivaratri jelentőségéről és hogy ezen a különleges napon Gurudeva jelenlétében lenni a legnagyobb áldás számunkra. A Shiva Lingam a teljes világegyetemet szimbolizálja.

Úgy tartják, hogy az emberi fej is egy Shiva Lingam, melyben Shiva lakozik – Ő az intellektusunk, bölcsességünk és tudatosságunk eredete.

A Maha Shivaratri napján, az Úr Shiva megjelent Srimati Chandan Devijinek, Mahaprabhuji édesanyjának, és isteni áldásában részesítette; kilenc hónappal később Sri Mahaprabhuji inkarnálódott édesanyja méhéből, a Diwali szent éjszakáján.

Részletek Swamiji Szatszangjából:

„A világ minden táján, minden ashramban és templomban ünneplik a Maha Shivaratri szent éjszakáját. Ezen az éjszakán Swayambhu Shiva áldását árasztja minden bhaktájára. Ő az első, a világegyetem létrehozója. Ő Mahadeva, az Istenek Istene.”

„Shiva és Shakti, fény és sötétség, egyesül és tiszta fénnyé válik – ez a Maha Shivaratri”

„Vannak kulturális és vannak spirituális fejlődést támogató ünnepek. Mindkettő nagyon fontos. Őrizzük és támogassuk a kultúránkat! Ez nyújtja számunkra az otthon és a megszokott életmódunk érzését. A kultúra egy olyan rendszert, amely segíti az az emberek fennmaradását.

Vannak viszont spirituális fesztiválok, ünnepek a lelkünk „kultúrájáért”. A lelked arra vágyik, hogy újra kapcsolatba kerüljön igaz önvalóddal. A lélek nem az Atma. A lélek reinkarnálódik; jön és megy karmáidtól függően. Bármit is teszel vagy birtokolsz, az itt marad, mint a leszálló por, míg a jivatma más lokákba emelkedik. Akkor nincs már többé értéke semminek, ami tied volt az életedben, legyen az pénz, vagy pozíció.

A Maya és ragaszkodásaid azok, melyek visszatartanak és gátolnak a fejlődésben. Az Atma „fenntartható”. A jivatma változékony. A test változó. Az Atma nem született és nem hal meg. Az Atma tiszta, szeplőtelen, örökkévaló; fájdalom és szenvedéstől mentes.”

„Egyetlen Maha Mantra létezik, a Maha Mrityu Jay Matra. A Maha Mrityu Jay Mantra nagyon erőteljes. Védelmez téged. Minden reggel ismételd legalább ötször, miközben abhisékát végzel a Shiva Lingam egyetemes formájának.”

„A Mahapralaya - a világegyetem elpusztítása - Shivától, Mahadévától ered. A Mahapralaya után csak a Shunyakash van, az üres tér. Akkor Swayambhu Shivjoti újraébred és megtestesül – a Teremtés újra kezdetét veszi. Mi az Ő manifesztációja? Mi mindannyian, minden létező: óceánok, fák, levegő, folyók, hegyek…”

„Swayambhu benned lakozik. Te magad vagy Shiva manifesztációja. Mindenki, minden teremtmény az Ő manifesztációja. De azért ne menj ki a piacra kiáltva, hogy „Shambu vagyok”! Akkor becsuknak téged a pszichiátriai klinikára. Amikor felismered, hogy Shambu vagy, akkor már nem kell bemutatnod magad, nem kell mondanod semmit. A Napnak sem kell bemutatkoznia, mindenki tudja, ki ő.”

„Amikor önmegvalósított vagy, sem a ruhád nem kell megváltoztatnod, sem az életed. Csak legyél jelen, amikor valakinek a segítségedre van szüksége!”

„Ha kitartasz egy dolog mellett, akkor mindent elérhetsz. De ha ide-oda ugrálsz és mindenfélét kipróbálsz, akkor mindent el fogsz veszíteni, amit valaha is elértél.”

 

Pin It