Hírek, események

  • Főoldal
  • Hírek
  • Nagyjelentőségű békekonferencia az ENSZ bécsi központjában

Nagyjelentőségű békekonferencia az ENSZ bécsi központjában

2015. október 2. Bécs

A civil szervezetek és a tudományos világ több, mint kétszáz képviselője gyűlt össze az ENSZ Bécsi Központjában, hogy megünnepeljék az Erőszakmentesség Nemzetközi Napját. A "Jóga -- Út az Erőszakmentességhez és a Világbékéhez" című konferenciát a Sri Swami Madhavananda Világbéke Tanács (SSMWPC) -- amely az ECOSOC (ENSZ Gazdasági és Társadalmi Tanács) speciális konzultatív státuszú tagja -- szervezte, alaptója, Bharat Gaurav Vishwaguruji Maheshwarananda kezdeményezésére.

BÉCS, 2015. október 2. – Abban a különleges időszakban, mikor a világ vezető személyiségei kijelölték New Yorkban, az ENSZ központjában a 2015. utáni fejlesztési stratégiát (post-2015 agenda), amely fontos kötelezettségvállalásokat tartalmaz a fenntartható fejlődési célok érdekében, a civil szervezetek és a tudomány több, mint kétszáz képviselője gyűlt össze az ENSZ bécsi központjában, hogy megünnepeljék az erőszakmentesség nemzetközi napját. A “Jóga – út az erőszakmentességhez és a világbékéhez” című nemzetközi konferenciát a Sri Swami Madhavananda World Peace Council (SSMWPC, Sri Swami Madhavananda Világbéke Tanács) szervezte – amely az  ECOSOC (ENSZ Gazdasági és Szociális Tanács) speciális konzultatív státusszal rendelkező nemkormányzati szervezete – alapítója, Bharat Gaurav Vishwaguruji Maheshwarananda kezdeményezésére.

         Az Egyesült Nemzetek Szervezete megalapításának hetvenedik évfordulója és az Erőszakmentesség Nemzetközi Napja tiszteletére kormányzati személyiségek, a helyi közösségek, civil szervezetek és a tudomány képviselői Ausztriából, Indiából, Magyarországról, Szlovéniából, a Cseh Köztársaságból, Szlovákiából, az Egyesült Államokból, Horvátországból, Ausztráliából, Ukrajnából, Hollandiából, Mexikóból és Németországból üzeneteikkel, leveleikkel támogatták a Konferencia célkitűzéseit, közöttük az UNESCO (az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete) főigazgatója Ms. Irina Bokova, Alfréd, Liechtenstein Hercege és Mahatma Gandhiji unokája, Mr. Arun Gandhi.

A bécsi konferencián Vishwaguruji Maheshwarananda, a SSMWPC alapítója és a Konferencia kezdeményezője kijelentette: “A világbéke csak akkor válik lehetővé, ha az összes vallási és politikai vezető gyakorolja a toleranciát, minden vallás, kultúra és nemzet tiszteletét. Elsődleges kötelességünk a megbocsátás, testvériség és egység tudatának felébresztése, hogy tudatára ébredjünk: ugyanannak az egy Istennek vagyunk mindannyian a gyermekei. Egy vallás van, amelyhez mindannyian tartozunk – az Emberség”.

www.worldpeacecouncil.net

Pin It

Jóga a mindennapi életben © 1998-2020 Minden jog fenntartva.