Hírek, események

  • Főoldal
  • Hírek
  • A Győri Széchenyi István Egyetem a legmagasabb szinten képviseltette magát a Bécsi Békekonferencián

A Győri Széchenyi István Egyetem a legmagasabb szinten képviseltette magát a Bécsi Békekonferencián

A Sri Swami Madhavananda Világbéke Tanács meghívására a Széchenyi István Egyetemet Prof. Dr. Földesi Péter (Rektor) és Dr. Filep Bálint (Kancellár) képviselte a bécsi ENSZ Központban, a  "Jóga -- Út az Erőszakmentességhez és a Világbékéhez" című konferencián, 2015. október 2-án. A Konferenciáról ez a hír jelent meg az Egyetem honlapján:

https://uni.sze.hu/ensz-konferencia-sajtokozlemeny

2015 10 13 uni gyor honlap

Az ENSZ minden évben október 2-án ünnepli az erőszakmentesség nemzetközi napját, ami az indiai függetlenségi mozgalom vezér alakjának, Mahatma Gandhinak születési évfordulója. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Gazdasági és Szociális Tanácsával konzultatív státuszban álló, - Paramhans Swami Maheshwarananda által alapított - Sri Swami Madhavananda Világbéke Tanács meghívására a Széchenyi István Egyetemet Prof. Dr. Földesi Péter (Rektor) és Dr. Filep Bálint (Kancellár) képviselte a bécsi ENSZ Központban.

A „Jóga – Út az erőszakmentességhez és világbékéhez” címet viselő konferenciát Dr. Martin Nesirky az Egyesült Nemzetek Információs Szolgálatának bécsi (UNIS Vienna) igazgatója nyitotta meg, aki az ENSZ-főtitkár, Ban Ki-moon úr emléknapra írt üzenetét tolmácsolta. A nemzetközi szervezet létrehozásának 70. évfordulója, illetve a Fenntartható Fejlődési Célok elfogadásának alkalmából Dr. Földesi Péter a partnerség és kooperáció fontosságát hangsúlyozta, példaként a Széchenyi István Egyetem, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, illetve a régió vállalatainak együttműködése által létrejött gazdasági sikert említette.

A Széchenyi István Egyetem alapítóként csatakozott 2010-ben az ENSZ Academic Impact (UNAI) kezdeményezéséhez, mely a felsőoktatási intézményeket és kutatóhelyeket az Egyesült Nemzetekkel összekötő program. A UNAI alapelvei mellett elköteleződött egyetemek az oktatás révén járulnak hozzá a béke és a fenntarthatóság előmozdításához, illetve a konfliktusok megoldásához.

Pin It

Jóga a mindennapi életben © 1998-2020 Minden jog fenntartva.