Hírek, események

  • Főoldal
  • Hírek
  • Vishwaguruji szegedi hétvégi programja és hódmezővásárhelyi látogatása

Vishwaguruji szegedi hétvégi programja és hódmezővásárhelyi látogatása

A szegedi és környékbeli bhakták nagy örömére, 8 év után újra városukba látogatott Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda Ji. Kivételes esemény volt ez a helyi jógaéletben, mert Vishwaguruji most először áldotta meg jelenlétével az új szegedi Ashramot. Mindannyiunk örömére Mesterünk nagyon elégedett volt az Ashrammal és gratulált a szegedi és hódmezővásárhelyi Jóga a mindennapi életben egyesület tagjainak, és jógázóinak a hosszú évek önzetlen munkájával kialakított JMÉ Jógaközponthoz.

A hétvégi program során újból részesülhettünk Gurunk csodálatos szatszangjainak áldásában. Mély bölcsességgel tárta fel számunkra az élet alapvető titkait, bemutatva világegyetem keletkezésének folyamatát, az egyetemes Önvaló (Atma) és az egyéni lélek (Jivatma) tulajdonságait.

Vishwaguruji egy gyönyörű, napos, őszi, szombat reggelen érkezett Hódmezővásárhelyre. E történelmi város az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő települése Dél-kelet Magyarországnak. Almási István Polgármester Úr hivatalában fogadta Vishwaguruji-t, és a kíséretében lévő, Jóga a mindennapi életben helyi-, országos-, és nemzetközi szervezeteinek vezetőit.

Polgármester úr bemutatta a város történelmét és kulturális hagyományait. A helyi népművészet jeles darabjait is megmutatta a városháza épületében. Értékes eszmecsere folyt a város agrárkultúrájáról, a hódmezővásárhelyi egészségfejlesztési és szabadidősport programokról, valamint a helyi hagyományok megőrzésének fontosságáról.

Ezután Polgármester Úr és Vishwaguruji együtt ültettek el egy gyönyörű mogyorófát a vásárhelyi Európa parkban. Az ültetési ceremónián Vishwaguruji ihletett és lelkesítő beszédet mondott, amely röviden összefoglalva a következő volt: mindannyian az egy Anyaföld gyermekei vagyunk és jelenleg igen nagy és nehéz feladatunk a természetet megvédeni. A Föld veszélyben van! Ez nem csak egy fa, hanem az élet szimbóluma és egyben Magyarország világbéke iránti elkötelezettségéé is. Bárki, aki idejön és megérint ezt a fát, annak a kívánsága teljesül és béke lesz a szívében.

A faültetést követően Vishwaguruji Magyarország egyik legszebb épületében, a Fekete Sas szálló dísztermében tartott telt házas előadást, "A jóga segít" címmel. Az előadáson a vendégek a jóga gyakorlatából is ízelítőt kaptak, elsajátíthattak egy pránajáma technikát jógamesterünk vezetésével.

2015 10 24 Vishwaguruji látogatása Hódmezővásárhelyen2015 10 24 Vishwaguruji látogatása Hódmezővásárhelyen2015 10 24 Vishwaguruji látogatása Hódmezővásárhelyen2015 10 24 Vishwaguruji látogatása Hódmezővásárhelyen2015 10 24 Vishwaguruji látogatása Hódmezővásárhelyen2015 10 24 Vishwaguruji látogatása Hódmezővásárhelyen2015 10 24 Vishwaguruji látogatása Hódmezővásárhelyen2015 10 24 Vishwaguruji látogatása Hódmezővásárhelyen2015 10 24 Vishwaguruji látogatása Hódmezővásárhelyen2015 10 24 Vishwaguruji látogatása Hódmezővásárhelyen2015 10 24 Vishwaguruji látogatása Hódmezővásárhelyen2015 10 24 Vishwaguruji látogatása Hódmezővásárhelyen2015 10 24 Vishwaguruji látogatása Hódmezővásárhelyen2015 10 24 Vishwaguruji látogatása Hódmezővásárhelyen 

 

Pin It

Jóga a mindennapi életben © 1998-2020 Minden jog fenntartva.