Programok

5. Nemzetközi Jóga Nap

IYD 2019 budapest 1

Az ENSZ június 21-ét 2015-ben a Jóga Nemzetközi Napjává (IDY) nyilvánította. A Jóga a mindennapi életben Magyarországon is minden évben megünnepli ezt a napot, az ország összes Jóga a mindennapi életben központjában és ashramjában. Az eseménysorozat nyitányaként a Budapesti Guru Ashramban 2019. június 14-én pénteken ingyenes jógagyakorlást és szatszangot tartottunk, ászana- és pránajáma gyakorlással, meditációval, bhajan énekléssel, ősi spirituális mantrák zengetésével és kultúrális programmal. Az eseményen számos indiai barátunk is részt vett. A Jóga a mindennapi életben más országokban, világszerte tartott IDY ünnepségeiről a nemzetközi honlapon olvasható egy folyamatosan frissített képes beszámoló.

IYD 2019 budapest 2IYD 2019 budapest 3

(Nagyításhoz kattints a képre)

Ebben az évben számos magyar és európai bhakta az IDY fő eseményét, június 21-én együtt ünnepelheti a vépi nyári jógaszeminárium keretében. Június 24-én a Nemzetközi Jóga Nap eseménysorozat folytatásaként Vishwaguruji vezetésével gyakorlunk ászanákat a Jóga a mindennapi életben rendszer szerint.

Az Indiai Nagykövetségek világszerte, így Magyarországon is számos helyen tartanak színpompás programokat a Jóga Nemzetközi Napja alkalmából. A Nagykövetség budapesti programjára a Bálna Kultúrális Központban kerül sor, 2019. június 22-én 10 órától.

Pin It

Jóga a mindennapi életben © 1998-2020 Minden jog fenntartva.