Skip to main content
2023. június 10. szombat 07 -- 14 (kb)

Hatha jóga workshop

Vezeti:
Stefszki Tibor (Karma Szanjász Tyagpuri) és dr. Bajor Gábor (Kailash Puri)
Helyszín:
Jóga a mindennapi életben rendszer Országos Központja, 1086 Budapest, VIII. ker. Baross u. 121, Kaputelefon: 11. 

hatha jóga hat tisztító, méregtelenítő technikát foglal magában. A „hatha” az akaraterő, itt ezt úgy kell érteni: fegyelmezett gyakorlás és cselekvés akaraterő és energia mozgósításával. HA-THA azt is jelenti, hogy hold és nap, ilyenformán a nap- és a holdelv gyakorlatok útján történő egyesítésére és összhangba hozására is vonatkozik.

Jelentkezés: https://forms.gle/kg83huYhME8fFWTJA

Jelentkezési határidő: 2023. június 7. szerda. A férőhelyet a jelentkezések sorrendjében töltjük fel. A lehetséges résztvevők száma korlátozott, ezért kérjük, mielőbb regisztrálj!

Kérdések: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Jóga a mindennapi életben® – rendszer javaslata, hogy az emésztőrendszer teljes tisztítását (shanka prakshalan krija) évente minimum 4x végezzük el, sőt a teljesen kezdők is ezzel a krijával „indíthatják” a jóga-gyakorlást.

A „tisztító, méregtelenítő” kurzust az ausztráliában élő, most hazalátogató Karma Sannyasa Tyagpuriji (Stefszki Tibor) fogja tartani, aki sokéves oktatói tapasztalata mellett számos ilyen alkalmat vezetett már itthon és külföldön egyaránt.

A program során először a hatha jóga kriják elméleti tudnivalóival ismerkedhetünk meg egy slideshow segítségével, majd együtt elvégezzük az agnisar kriyát/naulit has masszázsát, előkészítését, majd a shanka prakshalan kriya (= a teljes emésztő-traktus átmosása) mellett, a kunjal kriyát, gyomormosást, és a jala-netit, az orrtisztítást, kapal bhaitit, a homloküreg tisztítását, illetve a yoga nidrát, a jógik „alvását” is elsajátíthatják a résztvevők. A tisztítás speciális fizikai jóga-gyakorlatok, ászanák végzésére épül, ezért teljes testet fedő kényelmes szabadidőruhát, réteges öltözéket javaslunk.

A részvételi díj 12.000 forint, JMÉ tagoknak kedvezményesen 10.000 forint (aki bármely magyar JMÉ egyesületben érvényes tagsággal rendelkezik).

Fontos tudnivalók:

  1. Amikor elhatározod, hogy elvégzed ezt a kriyát, akkor hasznos legalább 1-2 hétig rostos ételeket, müzlit, zabpelyhet, stb. enni minden nap, mert ezzel is segíted a tisztítás eredményességét!
  2. A hatha jóga kríják előtti utolsó étkezés a megelőző nap du. 3 óra előtt legyen!!! Ezután, ha mégis szükséges, akkor híg, vegetárius leves, tea vagy kompót megengedett.
  3. A gyakorlás napján ne reggelizz, csak gyógyteát igyál!
  4. Ezt a kriját NEM VÉGEZHETIK EL: állapotos nők, cukorbetegek és 15 év alatti gyerekek. 
  5. A kriját követően 7 napos speciális diétát kell tartani, ezért előre vásárolj be fehér rizst, fehér kenyeret, gabonapelyheket, burgonyát, sárgarépát, cukkinit, spenótot, túrót és gyógyteát!  (A résztvevők kapnak egy listát arról, hogy mit lehet enni, és hogyan kell elkészíteni az ételt.)
  6. Szükséged lesz kényelmes ruhára (plusz meleg ruhára is), és papucsra, bőrnyugtató krémre, törülközőre, kéztörlőre, váltóruhára, 1-2 lepedőre, vagy nagyméretű jógakendőre, szükséges még füzet, toll, ételhordó doboz (mivel az ár a vacsorára hazavihető kicherit is tartalmazza).
  7. Akinek van saját neti-kannája és nyelvtisztítója, hozza magával!
  8. Szükséged lesz még egy bögrére is, kb. 4-5 deciliteresre 

HARI OM!

Sikeres lelki feltöltődést és megtisztulált kívánunk!

Pin It

Iratkozz fel hírlevelünkre!