Skip to main content

Rólunk

H.H. Dharmsamrat Paramhans Sri Swami Madhavanandaji

Paramhans Swami Madhavanandaji"Egy Mindenben, Minden Egyben." 
(Paramhans Sri Swami Madhavananda)

Paramhans Sri Swami Madhavanandaji Sri Mahaprabhuji spirituális utódja, és hazájában, Indiában, illetve az egész világon spirituális Nagymesterként tisztelik a "Jóga a mindennapi életben" rendszer tanítványai, és szeretettel "Holy Gurujinak" (Szent Tanítómester) nevezik. 

Paramhans Swami Madhavananda több, mint húsz évig élt Mahaprabuji oldalán, és lejegyezte satsangjait, illetve bhajanjait. Neki köszönhető, hogy Mahaprabuji csodálatos énekei és megvilágosodást adó szavai megmaradtak. Ő a szerzője Sri Mahaprabuji és Sri Devpuriji élettörténetének, amely "Lila Amrit - Sri Mahaprabhuji isteni élete" címmel jelent meg. 

Paramhans Swami Madhavananda több ashramot alapított Rajasthanban és Gujaratban, amelyek az indiai és külföldi tanítványok által ma is sokat látogatott spirituális központok. 

Mesterének isteni könyörületessége és kegyelme által inspirálva próbált segíteni az embereknek, amiben csak tudott. Részt vett szociális tevékenységekben is, és elkötelezettje volt a Védikus kultúra és vallás (Sanatan Dharma) erkölcsi értékei megőrzésének. Egész Indiában terjesztette Mahaprabhuji isteni üzenetének fényét, és imáival, meditációival az egész világ javára munkálkodott. 

2003. október 31-én Paramhans Swami Madhavananda Mahasamadhiba lépett. Az Om Vishwa Deep Gurukul Maheshwarananda Ashramban (Jadan, Páli kerület) a sannyasin tradícióknak megfelelően helyezték végső nyugalomba. Több, mint 50 ezer tanítványa fejezte ki tiszteletét a tradicionális gyásszertartás során a sok ezer sadhu, sannyasin és Őszentsége, a Sumeru Petthi-i SankaracaryaJi jelenlétében.