Skip to main content

Kiadványaink

Paramhans Swami Maheshwarananda

Jóga a mindennapi életben rendszer - a test, a lélek és a tudat harmóniája

A Jóga a mindennapi életben tudományosan felépített mesteri rendszerét Paramhans Swami Maheshwarananda kifejezetten a mai kor emberének fejlesztette ki úgy, hogy teljes egészében megtartotta az autentikus jógahagyományokat. E holisztikus jógarendszer - amely magában foglalja a test, az elme, a tudat és a lélek tudományát-célja az egészség. Rendszerezett, szintenként egymásra épülő gyakorlatait alkalmazva testi, lelki, spirituális és társadalmi egészséget, valamint harmóniát érhetünk el. 

Paramhans Swami Maheshwarananda

Jóga cukorbetegségre

Vishwaguru Paramhans Swami Maheswarananda a jóga ősi tudását és tapasztalatát egy manapság nagyon gyakori civilizációs betegség, a cukorbetegség kapcsán rendezte össze.

Vishwaguru Paramhans Swami Maheshwarananda

Jóga hátfájás ellen

Ennek a tudományos alapokon nyugvó gyakorlati kézikönyvnek a szerzője, Vishwaguru Paramhans Swami Maheshwarananda jógamester hosszú évtizedek tapasztalatát ajánlja a nyugati életmód problémáira.

Paramhans Swami Maheshwarananda

Az emberben rejlő erők – csakrák és kundalini

Paramhans Swami Maheshwarananda, a világszerte elismert és elterjedt „Jóga a mindennapi életben” rendszer megalapítójának e műve mélyreható betekintést nyújt a bennünk rejlő energiaközpontok működésébe és átfogó képet ad a sorsunkat formáló erők természetéről. Rámutat, hogy ezek nem kívül keresendők, hanem magunkban fedezhetjük fel őket. A könyv nemcsak elméleti tudásban részesít bennünket, hanem ami ennél sokkal fontosabb, hozzásegít az Isteni Igazság felismeréséhez. Az útmutatásokat követő aspiráns számára feltárul a halál és újraszületés körforgásából kivezető út – a felszabadulás útja.

Paramhans Swami Maheshwarananda

Patanjali jógaszútrái. 1. rész: samadhi pada

Patanjali Risi időszámításunk előtt 200 évvel korszakalkotó módon összegezte az addig szájhagyomány útján terjedő ősi, isteni eredetű tanítást, a jóga bölcsességét. E bölcsesség elméletének és gyakorlatának legfontosabb elemeit jól érthető, világosan követhető rendszerbe és írásba foglalta, hogy az méltóképpen fennmaradhasson, és hűen szolgálhassa célját, a szenvedő, tévelygő emberiség felemelését az őt megillető magasságba, tulajdonképpen vissza az eredetéhez – az Istennel való egységhez.

Paramhans Swami Maheshwarananda

Fénytől élünk s fény vagyunk - Verses jógakönyv gyerekeknek

Ezt a gyerekeknek szóló verses jógakönyvet évtizedek óta jógázó pedagógusok állították össze a Jóga a Mindennapi Életben rendszer alapján.

Paramhans Swami Maheshwarananda

Válogatott gyöngyszemek

A szerző, a Jóga a Mindennapi Életben rendszerének megalkotója. Átfogó, tudományos igényességgel felépített rendszer, a jóga klasszikus, őse hagyományin alapul, messzemenően figyelembe véve a modern civilizációs körülmények között élő ember igényeit. Bárki által gyakorolható, kortól, társadalmi, nemzeti vagy vallási hovatartozástól függetlenül.

Paramhans Swami Maheshwarananda

Jóga gyerekekkel

A „Jóga gyerekekkel” egy praktikus gyakorlókönyv mindazok számára, akik a gyerekekkel együtt szeretnének jógázni. A program úgy van felépítve, hogy a gyermek szervezetének fejlődését holisztikusan, fizikai és mentális szempontból egyaránt elősegítse.

Paramhans Swami Maheshwarananda

Mantrák

A mantra lámpás, amelynek fénye megmutatja a kivezető utat a sötétségből, a világ erdején keresztül. A mantra megtisztítja a tudatunkat. A mantra felszabadít minden vágy alól. Elégedettséget ad. A mantra állandóan vezet minket utunkon, akár tudatában vagyunk, akár nem, ebben az életben is, az asztrális világban is. A fény, amelyet a mantra gyakorlásával hozunk létre lényünkben, mindig vezetni fog.

Paramhans Swami Maheshwarananda

Lila Amrit

Ez a könyv az ismert szent, mester és jógi, Bhagwan Sri Deep Mahaprabhuji (1828-1963) életének és tanításának krónikája, melyet legközelebbi tanítványa, Paramhans Swami Madhavananda mutat be, aki 23 éven át élt mesterével India Radzsaszthán tartományában.