Skip to main content

Rólunk

Kezdeményezések

Om Ashram

OM Ashram

A jóga és a spirituálitás hona

1990-ben Őszentsége Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda Puri lerakta egy nagyszabású projekt, az “Om Vishwa Deep Gurukul Swami Maheshwarananda Ashram Oktatási & Kutatási Közopnt” (röviden “Om Ashram”) alapkövét a Sri Devpuriji Ashram Trust és az International Sri Deep Madhavananda Ashram Fellowship égisze alatt.

A Központ fő célja a jóga ősi indiai tudományának, valamint a védikus kultúra felbecsülhetetlen értékű kincseinek terjesztése. A Központ elkötelezett az élet minden formája, a környezet és a világbéke védelme iránt. Helyt ad különféle jótékonysági eseményeknek, támogatja az oktatást és az egészségügyet. A központi épület egy hatalmas, az ősi szanszkrit OM szimbólumot formázó épület. Az OM a legszebb mantra, amely Isten mindhárom alapvető aspektusát magában foglalja: Brahmát (a Teremtőt), Vishnut (a Megtartót) és Shivát (a Felszabadítót). 

Om Ashram - Humanitárius projektek

Om Ashram - Vízgyűjtő (talab)

Esővízgyűjtés

A Sivatagi esővízgyűjtés kezdeményezés célja, hogy enyhítse a szegénységeté s megbízható vízellátást biztosítson Rajasthan legtávolabbi vidékein élőknek, akiket az elmúlt években súlyos aszályok sújtottak. A projekt hagyományos esővízgyűjtési technikákat használ, amelyek a világ aszály által érintett bármely területén egy fenntartható modellt kínálnak. 

Shree Vishwa Deep Gurukul Senior Secondary Vidyalaya (Jadani Iskola)

Iskola Jadanban

A Shree Vishwa Deep Gurukul Senior Secondary Vidyalaya (Jadani Iskola) Észak-Indiában, Rajasthan államban, a Pali kerületben található. Az iskola az Om Vishwa Deep Gurukul, Swami Maheshwarananda Ashram Oktatási & Kutatási Központ része. A Központ a jóga előírásain alapuló nemzetközi intézmény, a legnagyobb Jóga a Mindennapi Életben ashram Indiában. 

Om Shree Deveshwar Mahadev Gaushala

Állatmenhely

Az Ashramhoz tartozik egy Om Shree Deveshwar Mahadev Gaushala nevű állatmenhely is, amely számos öreg, hajléktalan és beteg állatnak ad menedéket. A többszáz állat a gondoskodáson kívül állatorvosi segítséget is kap. 

Erdőtelepítés

Erdőtelepítés

A Jadan Ashram létrehozott egy hosszútávú erdősítési projektek. Eddig több, mint 200.000 fát ültettünk annak érdekében, hogy 'a sivatag kizöldüljön'. 

Pin It