Skip to main content

Hírek, események

Archívum

SZJA 1% felajánlása egyesületeink részére, 2024

Kedves Barátunk!

Köszönjük a személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlását a korábbi években, valamennyi Jóga a Mindennapi Életben egyesületünk nevében. Az idén is szükségünk van az SzJA 1% felajánlásokra a továbbműködés érdekében.

Kérjük támogasd a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer lakóhelyedhez legközelebbi egyesületét, illetőleg magyarországi központját, valamint a Hindu Mandirt a személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlásával, illetve azzal, hogy ismerőseidnek is eljuttatsz egy-egy példányt a rendelkező nyilatkozatból.


Vishwaguruji Jadanban fogadta India miniszterelnökét, Narendra Modit

2023. november 20-án Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwaranandaji Jadanban, az Om Vishwa Deep Gurukul Ashramban fogadta Sri Narendra Modijit, India miniszterelnökét. Modi Miniszterelnök Úr népes közönség előtt mondott beszédet.


Erő és bölcsesség -- Mahamandaleshwar Vivekpuri hétvégi programja Debrecenben

A 2023. október 6-8 hétvégén Mahamandaleshwar Swami Vivekpuri tartott gyakorlást és szatszangokat Debrecenben "Erő és Bölcsesség -- Hogyan segít nekünk a Rámájána hőseinek története" címmel. Mahamandaleshwar Vivékpuri közel 40 év tapasztalatát és kutatómunkáját adta át alapos, az egész testet megmozgató ászanák bemutatásával. A precíz kivitelezés és a mögötte álló célzatos gyakorlati tudás mély és átható eredményeket produkált. A Rámájána és a többi hozzá hasonló szent irat szimbolikus jelentését ismerve megérthetjük az életben megjelenő problémákat és megtalálhatjuk rájuk a választ is.


Testi-lelki feltöltődés a "Jóga a mindennapi életben" 2023-as nyári táborain -- 1. rész

Véget értek a "Jóga a mindennapi életben" nyári táborok, amelyeket a rendszer alapítója, Vishwaguru Paramhans Swami Maheshwaranandaji vezetésével több mint hét héten át tartottunk a csehországi Střílkyben és a magyarországi Vepen. Ebben a stresszel, szorongással és bizonytalansággal teli, rohanó világban a "Jóga a mindennapi életben" menedéket nyújt a testnek és a léleknek. Közel két hónapon keresztül a jógagyakorlók, oktatók, szülők és gyerekek gyönyörű természeti környezetben tölthettek időt, könnyű jógagyakorlatokat, vagy haladó technikákat végezhettek, friss, természetes vegán és vegetáriánus ételeket fogyasztottak, és a belső harmónia helyreállításán dolgoztak a napi szatangok segítségével.


Újságcikk a vépi megemlékezésről

A "Vas Népe" újságban jelent meg az alábbi cikk a Vépen, 2023. augusztus 26-án tartott megemlékezésről.

Hagyományosan nemzetközi jógatábor helyszíne volt a vépi mezőgazdasági középiskola. Szombat délelőtt a főtéren a néhány éve elhunyt Krishnanand Kovács Károlyra, a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer korábbi magyarországi elnökére, jógaoktatójára is emlékeztek.


VishwaguruJi születésnapjának ünneplése a Strilky Ashramban

Több száz bhakta gyűlt össze, hogy megünnepeljék Gurudév Vishwaguruji születésnapját 2023. augusztus 13-án vasárnap, a Mahaprabhudip Ashramban, a csehországi Střílkyben, az éves Jóga a mindennapi életben nyári szeminárium 6. hetében. (Vishwaguruji születésnapja a Nap-naptár szerint augusztus 15-ére, a védikus holdnaptár szerint pedig augusztus 19-ére esik 2023-ban.)

Képgaléria:
https://www.vishwaguruji.org/news/578-celebration-of-vishwaguruji-s-birthday-in-strilky-ashram-czechia


Moccanj sportfesztivál a Margit-szigeten

2022. szeptember 24-én rendezte meg a Budapesti Szabadidősport Szövetség a Moccanj! sportfesztivált a Margitszigeten, amelyen a "Jóga a mindennapi életben" is képviseltette magát a sok sportág között, a résztvevők bármikor a nap folyamán betérhettek jógázni a sátrunkba.


Megemlékezés Vépen a békefánál

Vishwaguruji a járvány előtti utolsó magyarországi látogatása során, 2019. decemberében békefát ültetett Vép város főterén. 2022. augusztus 21-én Vishwaguruji meglátogatta a békefát. Itt megemlékezést tartottunk az elmúlt három évben elhunytakról.


Jógatábor Vépen, három év után Vishwagurujival

Nagy örömmel tértünk vissza a Vépen lévő lelki otthonunkba, ahol két hetet együtt lehettünk Vishwagurujival a Covid okozta közel három év szünet után. 29 éve tartunk itt nyári és hétvégi nemzetközi jógaprogramokat. A világ minden tájáról érkeztek résztvevők erre a szép programra.


Gurupurnima üzenet, 2022

A Gurupurnima a megvilágosodás napja, amikor a Nap fénye először érintette meg a földet; és ez Bhagwan Ved Vyasa megtestesülésének napja, aki írásba foglalta a Védákat. Az ő tiszteletére ünnepeljük a Gurupurnimát, és az örökösei, minden isteni mester és a mi mesterláncunk, az OM Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Parampara tiszteletére.


Találatok: 1 - 10 / 89