Skip to main content

Hírek, események

Archívum

Találkozás a Mesterrel Budapesten

2024. április 12-én Vishwaguru Paramhans Swami Maheshwaranandaji Budapesten tartott szatszangot. A guru és tanítvány közötti kapcsolat a legerősebb kötelék az univerzumban. Ahogy a Guru Gita megénekli, a guru nem teheti meg, hogy nem válaszol bhaktái hívására. Hasonlóképpen, a bhakta nem tud élni szatszang és darshan nélkül, folyamatosan keresi őket. Ez mindig így volt és mindig is így lesz, függetlenül attól, hogy melyik évről, kontinensről, országról, városról vagy ashramról van szó, a Gurudévával való találkozás örömének és boldogságának képe mindig ugyanaz.


SZJA 1% felajánlása egyesületeink részére, 2024

Kedves Barátunk!

Köszönjük a személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlását a korábbi években, valamennyi Jóga a Mindennapi Életben egyesületünk nevében. Az idén is szükségünk van az SzJA 1% felajánlásokra a továbbműködés érdekében.

Kérjük támogasd a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer lakóhelyedhez legközelebbi egyesületét, illetőleg magyarországi központját, valamint a Hindu Mandirt a személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlásával, illetve azzal, hogy ismerőseidnek is eljuttatsz egy-egy példányt a rendelkező nyilatkozatból.


Vishwaguruji Jadanban fogadta India miniszterelnökét, Narendra Modit

2023. november 20-án Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwaranandaji Jadanban, az Om Vishwa Deep Gurukul Ashramban fogadta Sri Narendra Modijit, India miniszterelnökét. Modi Miniszterelnök Úr népes közönség előtt mondott beszédet.


Erő és bölcsesség -- Mahamandaleshwar Vivekpuri hétvégi programja Debrecenben

A 2023. október 6-8 hétvégén Mahamandaleshwar Swami Vivekpuri tartott gyakorlást és szatszangokat Debrecenben "Erő és Bölcsesség -- Hogyan segít nekünk a Rámájána hőseinek története" címmel. Mahamandaleshwar Vivékpuri közel 40 év tapasztalatát és kutatómunkáját adta át alapos, az egész testet megmozgató ászanák bemutatásával. A precíz kivitelezés és a mögötte álló célzatos gyakorlati tudás mély és átható eredményeket produkált. A Rámájána és a többi hozzá hasonló szent irat szimbolikus jelentését ismerve megérthetjük az életben megjelenő problémákat és megtalálhatjuk rájuk a választ is.


Testi-lelki feltöltődés a "Jóga a mindennapi életben" 2023-as nyári táborain -- 1. rész

Véget értek a "Jóga a mindennapi életben" nyári táborok, amelyeket a rendszer alapítója, Vishwaguru Paramhans Swami Maheshwaranandaji vezetésével több mint hét héten át tartottunk a csehországi Střílkyben és a magyarországi Vepen. Ebben a stresszel, szorongással és bizonytalansággal teli, rohanó világban a "Jóga a mindennapi életben" menedéket nyújt a testnek és a léleknek. Közel két hónapon keresztül a jógagyakorlók, oktatók, szülők és gyerekek gyönyörű természeti környezetben tölthettek időt, könnyű jógagyakorlatokat, vagy haladó technikákat végezhettek, friss, természetes vegán és vegetáriánus ételeket fogyasztottak, és a belső harmónia helyreállításán dolgoztak a napi szatangok segítségével.


Újságcikk a vépi megemlékezésről

A "Vas Népe" újságban jelent meg az alábbi cikk a Vépen, 2023. augusztus 26-án tartott megemlékezésről.

Hagyományosan nemzetközi jógatábor helyszíne volt a vépi mezőgazdasági középiskola. Szombat délelőtt a főtéren a néhány éve elhunyt Krishnanand Kovács Károlyra, a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer korábbi magyarországi elnökére, jógaoktatójára is emlékeztek.


VishwaguruJi születésnapjának ünneplése a Strilky Ashramban

Több száz bhakta gyűlt össze, hogy megünnepeljék Gurudév Vishwaguruji születésnapját 2023. augusztus 13-án vasárnap, a Mahaprabhudip Ashramban, a csehországi Střílkyben, az éves Jóga a mindennapi életben nyári szeminárium 6. hetében. (Vishwaguruji születésnapja a Nap-naptár szerint augusztus 15-ére, a védikus holdnaptár szerint pedig augusztus 19-ére esik 2023-ban.)

Képgaléria:
https://www.vishwaguruji.org/news/578-celebration-of-vishwaguruji-s-birthday-in-strilky-ashram-czechia


Moccanj sportfesztivál a Margit-szigeten

2022. szeptember 24-én rendezte meg a Budapesti Szabadidősport Szövetség a Moccanj! sportfesztivált a Margitszigeten, amelyen a "Jóga a mindennapi életben" is képviseltette magát a sok sportág között, a résztvevők bármikor a nap folyamán betérhettek jógázni a sátrunkba.


Megemlékezés Vépen a békefánál

Vishwaguruji a járvány előtti utolsó magyarországi látogatása során, 2019. decemberében békefát ültetett Vép város főterén. 2022. augusztus 21-én Vishwaguruji meglátogatta a békefát. Itt megemlékezést tartottunk az elmúlt három évben elhunytakról.


Jógatábor Vépen, három év után Vishwagurujival

Nagy örömmel tértünk vissza a Vépen lévő lelki otthonunkba, ahol két hetet együtt lehettünk Vishwagurujival a Covid okozta közel három év szünet után. 29 éve tartunk itt nyári és hétvégi nemzetközi jógaprogramokat. A világ minden tájáról érkeztek résztvevők erre a szép programra.


Találatok: 1 - 10 / 90