Skip to main content

Rólunk

A gurulánc öröksége

Om Sri Alakhpuriji Siddha Peeth

 

A jógáról már a világ legősibb spirituális irataiban, a védákban is szó esik. A szent hagyományokat a mesterek sok nemzedéken keresztül csak szóban adták át tanítványaiknak. Az a Mester adhatja át ezt a legfelsőbb tudást, aki Brahma Nistham Strotriyam, azaz a három idő – múlt, jelen, jövő – ismerője. Az ilyen Mestert Szatgurunak hívjuk. A keresőnek egy Szatguru vezetésére van szüksége ahhoz, hogy az elmén túllépve elérje végső célját. A Szatguru egy önmegvalósított Mester, aki már teljesen végigjárta az utat és el tudja vezetni a keresőt a benne rejlő isteni önvalóhoz.

A Jóga a mindennapi életben Szatguru mesterlánca évszázadokra nyúlik vissza az időben Param Mahasiddha Avatar Sri Alakhpuriji-tól kezdve napjainking, Őszentsége Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwaranandáig, aki az isteni lánc élő megtestesítője.

Param Mahasiddha Avatar Sri Alakhpuriji

Sri Alakhpuriji a Satya Loka - az Igazság és Abszolút Valóság kozmikus szintjének - egyik Siddhája vagy Rishije. A hét Rishi, a világ védelmezői, évezredek óta jelen vannak a Földön hol látható, hol láthatatlan formában. Koruk ismeretlen, és alakjukat önszántukból változtathatják. Fölötte állnak az anyagi világ minden körülményének.

Bővebben

Paramyogeshwar Svayambhu Sri Devpuriji

Yogeshwar Sri Devpurijit az Úr Shiva megtestesüléseként tisztelik. Az a hely, ahol ashramja állt, Kailash (Rajashtan államban), ugyanazt a nevet viseli, mint a Kailash hegy a Himalájában (Tibet), amely az Úr Shivának van szentelve. Sri Devpuriji mérhetetlenül hatalmas erőkkel rendelkezik.

Bővebben

Parabrahm Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji

A nagy indiai szent és Isten-megvalósított mester, Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji az isteni szeretet és bölcsesség igaz megtestesülése. Rajashtanban élt 1828-tól 1963-ig, India észak-nyugati részén. Már születésekor tökéletes és isteni lélek volt. Élete bővelkedett csodálatos történésekben és tettekben. Azok, akik ismerték, és még ma is élnek, beszámolnak csodáiról. 

Bővebben

H.H. Dharmsamrat Paramhans Sri Swami Madhavanandaji

Paramhans Sri Swami Madhavanandaji Sri Mahaprabhuji spirituális utódja, és hazájában, Indiában, illetve az egész világon spirituális Nagymesterként tisztelik a "Jóga a mindennapi életben" rendszer tanítványai, és szeretettel "Holy Gurujinak" (Szent Tanítómester) nevezik. 

Bővebben

Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda

Paramhans Swami Maheshwarananda Paramhans Swami Madhavanandaji utódja. 1972 óta Bécsben él, ahol megalapította az "International Sri Deep Madhavananda Ashram" társaságot és az első "Jóga a mindennapi életben" Társaságot, amelyet hamarosan világszerte számos hasonló társaság követett. Vishwaguruji szellemi vezetése alatt jógacsoportok százai működnek Nyugat- és Közép-Európában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában és Indiában.