Skip to main content

Küldetésem az, hogy segítsek az embereknek megérteni önmagukat és másokat, hogy szeressék és védelmezzék az összes élőlényt, és végül megvalósítsák Istent.

- Sri Swami Paramhans Mahamandaleshwar Maheshwarananda
Vishwaguru Paramhans Swami Maheswarananda

Életút

Vishwaguru Sri Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda (Swamiji), a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer® alapítója. 1945-ben az indiai Rajasthan államban született. Gyermekkorától gyakorolta a jógát, Mestere, Paramhans Swami Madhavananda (1923-2003) vezetésével, aki Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji (1828-1963) és Paramyogeshwar Sri Devpuriji tanítását hagyományozta reánk. 

Swamiji 1970 óta járja fáradhatatlanul a világot. A jóga több ezer éves hagyományait és a nyugati tudományos ismereteket ötvözve hozta létre a Jóga a Mindennapi Életben® rendszert. Ez a holisztikus módszer megfelel a ma élők gondolkodásának, szükségleteinek és életstílusának is. 

Swamiji 1990-ben hozta létre a Nemzetközi Sri Deep Madhavananda Ashram Társaságot (Bécs).

1992-ben kezdődött el a "Jóga a Mindennapi Életben®" egyik legnagyobb beruházása a Rajasthan állambeli Jadanban, ahol egyedülálló oktatási-egészségügyi-rehabilitációs Jógaközpont, Ashram épül.

Önzetlen szolgálatáért, fáradhatatlanul végzett munkájáért számos kitüntetést és elismerést kapott a világ több országában

Swamiji 1978-ban látogatott először Magyarországra, azóta évente több alkalommal találkozhatnak vele a jóga iránt érdeklődők gyakorló programjain, előadásain.

1998 - "Sarva­bhaum Sanatan Dharma Jagadguru" cím

1998 Maha Kumbha Mela, Haridwar (India) - a Maha Nirvani Akhara Mahamandaleshwarja.

2001 Maha Kumbha Mela - "Vishwaguru" (Egyetemes Mester)

Az én tanításom Mahaprabuji tanítása, a Védák és az Upanisádok tanítása. A célom nem csak az, hogy a jóga által egészségesek és szépek maradjatok, a betegség, amelyből meg szeretnélek gyógyítani Titeket, az újjászületés és halál betegsége. A műtét, amelyet végre szeretnék hajtani rajtatok, eltávolítja az összes karmát. A legmagasabb Törvény előtt szeretnék az ügyvédetek lenni. Legfőbb célom és kívánságom, hogy életetek végén ne üres kézzel álljatok ott, hanem magatokban hordozzátok a Valóság tudását és fényét.

Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwarananda

Swamiji tanításainak főbb pontjai:

  • Fizikai, mentális, társadalmi és spirituális egészség
  • Az élet tisztelete
  • Tolerancia az összes nemzet, kultúra és vallás iránt
  • Világbéke
  • Az emberi jogok és értékek védelme
  • A környezet védelme és a természet megőrzése
  • Az élet alapvető elveinek megvalósítása, ami elvezeti az embert a spirituális fejlődéshez, az Önmegvalóasításhoz és az Istenmegvalósításhoz.

Guruvakya


Böngészd a Yoga in Daily Life YouTube csatornáján elérhető több száz videót, vagy nézd meg felvételről vagy akár élőben Vishwaguruji előadásait a Swamiji.tv weboldalon.

Kiadványok


Paramhans Swami Maheshwarananda: Jóga a mindennapi életben rendszer - gyakorlókönyv

Jóga a mindennapi életben rendszer

E holisztikus jógarendszer tudományosan felépített, szintenként egymásra épülő gyakorlatait alkalmazva - melyekről a gyakorló könnyen, ugyanakkor alaposan tájékozódhat a 448 oldalas, részletes leírásokkal és színes képekkel illusztrált kézikönyvből - testi, lelki, spirituális és társadalmi egészséget, harmóniát érhetünk el.

A JMÉ rendszer gyakorlókönyv elektronikusan is elérhető a nemzetközi honlapon.

Az emberben rejlő erők

Emberi életünk értelme és feladata az, hogy valódi és halhatatlan Önvalónkat felismerjük és megvalósítsuk. Minden ember magában hordozza egy beteljesült, boldog létezés alapjait, és aki komolyan keresi a valóságot, annak meg is nyílik az oda vezető út. Ezt az utat azonban, amely komoly fegyelmet és önmagunkon való munkálkodást követel, csakis önmegvalósított spirituális Mester irányítása és vezetése mellett járhatjuk végig. S csak ha megtanultuk uralni önmagunkat, akkor leszünk képesek sorsunkat befolyásolni.

Patanjali Jógaszútrái

1.rész Samadhi Pada

Patanjali Rsi i.e 200 évvel korszakalkotó módon összegezte az ősi, Isteni eredetű Tanítást, a Jóga Tudományát, elméletének és gyakorlatának legfontosabb elemeit jól érthető, világosan követhető rendszerbe foglalta. Az ún. szútrákkal, vezérfonalat ad az érdeklődő kezébe, hogy lépésről-lépésre vezetve őt, megmutassa az emberi élet céljához, a Megvilágosodáshoz vezető utat. A Jógaszútrák kommentátoraként Paramhans Swami Maheshwarananda korunk egyik élő Önmegvalósított Szentje mindennapjainkban alkalmazható valóságos gyakorlati nyelvre fordítja le nekünk ezen ősi művet.