Skip to main content

Rólunk

Param Mahasiddha Avatar Sri Alakhpuriji

Sri AlakhpurijiA Himalájában két zarándokhely, Kedarnath és Badrinath között helyezkedik el a Siddha Dhuni vagy Siddha Dham ashram. Itt tartókodik néha néhány tanítványával Param Mahasiddha Awatar Sri Alakhpuriji, Paramyogeshwar Swayambhu Sri Devpuriji guruja. Sri Alakhpuriji egyike a Satyalokából - az Igazság és Abszolút Valóság kozmikus szintjéről - származó nagy siddháknak vagy Rishiknek.

A hét Rishi, a világ védelmezői, néha látható formában, többnyire azonban láthatatlanul időznek a földön. Évezredek óta élnek és képesek tetszésük szerint megfiatalítani testüket, illetve alakot váltani, mivel az anyagi világ törvényei föltött állnak; életkoruk azonban ismeretlen. E nagy Mesterek és Szentek létezése mérhetetlen áldás valamennyiünk számára. Imáik és meditációik képezik a világ számos pusztító tendenciájának és befolyásának az ellenpólusát. Kiállnak az emberiségért azzal, hogy segítenek az embereknek lépésről lépésre megvalósítani magukban Istent és megnyilvánítani az Egyetemes Szeretet isteni látomását a földön. 

Sri Devpuriji is egyike ezen nagy Avatároknak, Sri Alakhpuriji követőjeként, ahogy a legendás Babaji is, akitől Paramhans Yogananda mesterlánca ered. 

Pin It