Skip to main content

Jógázz velünk!

Jógagyakorlás az autentikus és tudományos Jóga a mindennapi életben rendszernek megfelelően

Jógázz

CSOPORTBAN

Csatlakozz egy tanúsítvánnyal rendelkező jógaoktató által vezetett jelenléti csoporthoz. 

Jógaórák Budapesten

Jógázz

OTTHON

Inkább otthon gyakorolnál? Az online Jóga a mindennapi életben gyakorlókönyv segít ebben. 

Jógaórák online

Gyakorlat teszi a mestert.

Egyetlen gramm gyakorlat többet ér, mint több tonna elmélet.

Kezdj jógázni

ma!

Információk a gyakorláshoz


A Jóga a mindennapi életben rendszer gyakorlásának legjobb módja, ha rendszeresen (legalább hetente egyszer) eljársz jógaórára vagy részt veszel egyik online jógaóránkon, és a hét többi napján otthon gyakorolsz. Az alábbiakban segítséget nyújtunk az otthoni gyakorláshoz, ha esetleg nem találsz a közeledben csoportot, vagy szeretnéd elmélyíteni a gyakorlásodat. 

Jóga a mindennapi életben - eSystem

Az online gyakorlókönyv (eSystem) jelenleg hat nyelven érhető el (angol, német, francia, magyar, cseh és hindi). Tartalmazza a Jóga a mindennapi életben rendszer 8 szintjének összes gyakorlatát - ászanák, pránajáma, jóganidra/relaxáció, önvizsgálati meditáció, - gyönyörű képekkel illusztrálva. Minden egyes gyakorlathoz tartozik egy szakasz, amely leírja a gyakorlat előnyös hatásait, valamint a kiemelt figyelmet igénylő állapotokat (amikor óvatosan kell gyakorolni). Megismerkedhetsz a spirituális háttérrel, a terápiás hatásokkal, a hatha jóga krijákkal és a csakrákkal is. Az eSystem egy fejezete hatásaik alapján is csoportosítja a jógagyakorlatokat (például a nyakra, a hátra és a gerincre, a mellkasra és tüdőre ható ászanák, stb.). 

Jóga a mindennapi életben rendszer - Könyv

Ha szeretnéd, hogy a gyakorlókönyv mindig kéznél legyen, a Jóga a mindennapi életben rendszer elérhető keményfedeles változatban is. 

A könyv a következőket kínálja:

  • a gyakorlatok és technikák (ászanák, pránajáma, meditáció, hatha jóga kirják) lépésenként bemutatott rendszere 
  • minden eges jógagyakorlat holisztikus megközelítésű, részletes  leírása 
  • figyelmet igénylő egészségügyi helyzetekre vonatkozó speciális útmutatások
  • filozófiai elvek és tudományos háttér
  • mindez 448 oldalon, több, mint 700 színes képpel. 

A gyakorlatszintek kidolgozása orvosokkal és fizikoterapeutákkal együttműködve történt, ezért - a szabályok és elővigyázatosság figyelembe vételével - bárki gyakorolhatja ezeket otthon is. 

Jógagyakorlás a Swamiji.tv csatornán

Swamiji.tv series

Talán tudsz róla, hogy van egy online TV csatornánk, a Swamiji.tv - napi 24 órában, hetente 7 napon nézhetsz korábban rögzített videókat vagy élő szatszangokat, előadásokat (amikor ez elérhető). 

A Swamiji.tv műsorán vannak rendszeres programok is, többek között közép-európai idő szerint reggel 6:00 órakor körülbelül 60 perces online jógaórák, illetve vezetett meditációk, hatha jóga kriják, gyerekeknek szóló jógagyakorlás, előadások, vegetárius főzőleckék és még sok más. 

A Swamiji.tv adásai általában angol nyelvűek, de sokszor találhatsz olyan videókat, amelyek magyar tolmácsolással nézhetők.

Yoga in Daily Life - Youtube lejátszási listák

A nemzetközi Yoga in Daily Life YouTube csatornán több lejátszási listába gyűjtöttük az ászanák, pránajáma, hatha jóga kriják, relaxáció és meditáció gyakorlását bemutatót videókat. Habár a jóga nem helyettesíti az orvosi kezelést vagy a pszichoterápiát, kiválóan alkalmazható krónikus betegségek megelőzéséhez és a stressz negatív hatásainak leküzdéséhez, valamint pszichológiai támogatásként különböző élethelyzetekben. A Jóga és egészség témakör számára egy külön lejátszási listát hoztunk létre.

A videók általában angol nyelvűek, alkalmanként elérhető hozzá magyar nyelvű tolmácsolás.