Skip to main content
| Modern tudomány és jóga

Jóga és tudomány -- A jógagyakorlás hatása a gerincre

Aki odafigyel belső lényének jelzéseire, számos pozitív eredményt és élményt tapasztalhat meg önmagán nemcsak jógázás közben, hanem az egész nap folyamán. Ez azonban mindig csak anekdota marad a kívülállók szemében. Az alábbi áttekintés a tudományos kutatási eredményekkel is alátámasztható tényeket foglalja össze a rendszeres jógagyakorlás pozitív hatásairól.

| Modern tudomány és jóga

Jóga és tudomány -- Szeretnéd-e megtudni a jövőt?

 

A jóga iratai több helyen is említik, hogy az önmegvalósított jógamester a múlt, a jelen és a jövő tökéletes ismerője, azaz Tri Kal Darsi, ezt hangsúlyozta Swami Avatarpuriji is, a Holy Guruji eltávozásának emlékére 2022 októberében Jadanban tartott ünnepségen. Ez vajon azt jelenti, hogy a jövőt nem lehet megváltoztatni? Mit mond erről a tudomány?

| Modern tudomány és jóga

Jóga és tudomány -- Bevezetés III -- Két tudományos érv, amiből következtethetünk arra, milyen ősi a védikus tudás

Ha feltesszük azt a kérdést, milyen régiek a védák, vagy azt, milyen régen történtek azok az események, amelyek a két nagy inidiai eposzban, a Rámajánában és a Mahabháratában szerepelnek, igen sok különféle választ kaphatunk. Vannak tudósok, akik szerint csak néhány száz, maximum pár ezer évesek, más tudósok szerint a történelem előtti múltba nyúlnak vissza. Ebben a cikkben az utóbbi álláspontra mutatunk két bizonyítékot.

| Modern tudomány és jóga

Jóga és tudomány -- Az idő természetének három különböző magyarázata

Az idő természetéről régóta gondolkoznak az emberek. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy -- összhangban az ősi szent iratokkal -- a modern fizika szerint az idő folyása a saját tevékenységünktől függően változik.