Skip to main content

Hírek, események

Testi-lelki feltöltődés a "Jóga a mindennapi életben" 2023-as nyári táborain -- 1. rész

Véget értek a "Jóga a mindennapi életben" nyári táborok, amelyeket a rendszer alapítója, Vishwaguru Paramhans Swami Maheshwaranandaji vezetésével több mint hét héten át tartottunk a csehországi Střílkyben és a magyarországi Vepen. Ebben a stresszel, szorongással és bizonytalansággal teli, rohanó világban a "Jóga a mindennapi életben" menedéket nyújt a testnek és a léleknek. Közel két hónapon keresztül a jógagyakorlók, oktatók, szülők és gyerekek gyönyörű természeti környezetben tölthettek időt, könnyű jógagyakorlatokat, vagy haladó technikákat végezhettek, friss, természetes vegán és vegetáriánus ételeket fogyasztottak, és a belső harmónia helyreállításán dolgoztak a napi szatangok segítségével.

A nyári elvonulás kezdetén Vishwaguruji egy gyönyörű történetet mesélt egy kalitkába zárt madárról. Egy madárról, amely szabadon született, hogy repülhessen, de valaki befogta és kalitkába zárta. A madár azt gondolja:

- Sok ember jön és csodálja a szépségemet. Hallgatják az énekemet, és azt hiszik, hogy boldog vagyok. De én be vagyok zárva ebbe a ketrecbe; az életem szabadság nélkül nagyon nehéz és fájdalommal teli.

Még ha valaki ki is nyitja a kalitkát, a madár tele van félelemmel, és nem mer kirepülni. Azon gondolkodik:

- Hová menjek, hová repüljek, ki ad majd enni nekem?

Ez a mi állapotunk is. Mi is ketrecben vagyunk. De csak mi tudjuk, mi a mi ketrecünk - mi a problémánk, ami csapdában tart minket?

Vishwaguruji azt mondta, az egész világot beutazta, Európát, Amerikát, Indiát, de bárhová is megy, nem sok ember igazán boldog, elégedett és nyugodt. Az emberek állandóan a pénzt és más anyagi dolgokat keresik. Mindez a félelem bennünk van, azt gondoljuk:

- Istenem, mi fog történni? Mit fogok tehetnék?

Ennek orvoslására a "Jóga a mindennapi életben" nyári elvonulások egy biztonságos helyet kínálnak, ahová bárki eljöhet, hogy kipihenje magát, felszabaduljon, és ellazuljon. Itt az ember kapcsolatba kerülhet a természettel, és megkaphatja a legmagasabb igazságról szóló tudást. Itt minden sarkon egy barátságos arc üdözöl bennünket. Ezen a spirituális elvonuláson a különleges "hab a tortán" Vishwaguruji jelenléte, aki bölcsességét, áldását és szeretetét árasztja mindenkire.

Pin It