Skip to main content

Hírek, események

Világbéke faültetés Győrben

Szeptember 10-én Őszentsége Swamiji és Dr. Földesi Péter a győri Széchenyi István Egyetem Rektora az Egyetemi Könyvtár előtt elültette a 105. világbékének szentelt fát.

Az eseményről készült film ide kattintva tekinthető meg.

2014 09 10 faultetes 1

Világbéke faültetés Őszentsége Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwaranandji-val

Szeptember 10-én Őszentsége Swamiji és Dr. Földesi Péter a győri Széchenyi István Egyetem Rektora az Egyetemi Könyvtár előtt elültette a 105. világbékének szentelt fát. A kiemelkedő eseményen részt vettek a Széchenyi István Egyetem vezetői; a Szlovén Köztársaság Oktatási, Tudományos és Sport Minisztériumának; Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának; illetve az osztrák, szlovák és hazai Jóga a mindennapi életben szervezetek; valamint az indiai diszpóra vezető képviselői és a Széchenyi István Egyetem hallgatói.

2014 09 10 faultetes 2

 

Őszentsége Swamiji egy magasra növő oszlopos gyertyánt ültetett,  és a fa felfelé törekvő természetét a Széchenyi István Egyetemre járó hallgatók tudatszintjének emelkedéséhez hasonlította. Dr. Földesi Péter, az Egyetem Rektora a faültetést a „Zöld Bolygó” irányába tett lépésnek nevezte, ami a természeti környezet törvényeihez igazodó életvitelre utal.

2014 09 10 faultetes 3

 

Őszentsége Swamiji az esemény zárásaként jókívánságait fejezte ki a magyarság számára, és azt mondta, hogy az elültetett gyertyánfa az újra megtalált harmónia és szeretet szimbóluma lesz.

Az eseményről készült film ide kattintva tekinthető meg. 

Cikk és további képek az angol nyelvű honlapon: http://www.yogaindailylife.org/news/world-peace-tree-planting-in-gyr-with-swamiji

Pin It