Skip to main content

Hírek, események

Vishwaguruji régóta várt darshan-ja Európában

Vép, 2019. április 12-14

Őszentsége Vishwaguru Maheshwarananda Ji Indiát, Ausztráliát, Új-Zélandot, Kanadát és az Egyesült Államokat érintő éves világbéke körútja után érkezett Európába. Körülbelül ezren vettek részt a hétvégi „Jóga a mindennapi életben” szemináriumon Vépen, hogy csillapíthassák spirituális szomjúságukat.

2019 04 20 Vep 03

Péntek este az első inspiráló szatszangon Vishwaguruji hangsúlyozta, hogy a guru kripa, a Mester kegyelmének elnyerése és a további fejlődésünk érdekében kitartóan kell végeznünk a sadhanánkat, gyakorlásunkat.

„Akinek van motivációja, át fogja gondolni és megtalálja az utat Istenhez. Mások lehet hogy feladják, de akik elérik a megvalósítást, azokat csodálni fogják” - jelentette ki Vishwaguruji.

Ugyancsak péntek este, Vishwaguruji elmagyarázta a CHETANA KĀ CHILKĀ SVĀMĪ NE bhajanban előforduló „chetan” és „chilka” szavak jelentését.

„A chilka az a visszatükröződés, ami elvezet a forrásához minket az Atma, az Önvaló keresése során. Ez a szikra felhasználható egy erdőtűz gyújtására, vagy felhasználható finom étel főzésére. Szóval attól függ, hogy mire használod.”

„Miért adta nekünk Isten ezt az emberi életet? Ébernek (chetan) kell lennünk! Nem a külső dolgok, hanem az Atma, az Önvaló irányában. Az atma chintan a megvalósítás útja, minden más csak ragaszkodás.”

2019 04 20 Vep 07 panorama

Szombat reggel, Ram Navami (Rama isten inkarnációja) áldott napján egy különleges vendég, Őexcellenciája Kumar Tuhin, India magyarországi és boszniai nagykövete látogatta meg Vishwaguruji-t Vépen. Tisztelettel köszöntötte Őszentsége Vishwaguru Maheshwarananda Ji-t és a Jóga a mindennapi életben nemzetközi közösségét. Nagykövet Úr elismerően szólt a Vishwaguruji által az elmúlt évtizedekben világszerte elvégzett fáradhatatlan munkáról.

„A jóga napjainkban világszerte fontos szerepet tölt be. A minden évben június 21-én ünnepelt Nemzetközi Jóganappal megkapta a méltó elismerést. A valódi jóga gyökere a spiritualitás, és ez teszi a Jóga a mindennapi életben rendszert a számos népszerű, mostanában megnyitott jóga stúdió és klub között a jóga erős oszlopává.

2019 04 20 Vep 022019 04 20 Vep 01

Mahamandaleshwar Swami Vivekpuri (Horvátország) hangsúlyozta a magyarországi és számos más országban jelen lévő Hindu Mandír szerepét. Ezek a helyek a Sat Sanatan Dharmá-ban, az örök és egyetemes törvényben gyökerező jógát és hindu hagyományt képviselik. „Csak az ősi bölcsesség menthet meg minket a környezet modern pusztításától.” - hangsúlyozta Swami Vivekpuri Ji.

2019 04 20 Vep 05

Vishwaguruji kiemelte, hogy a jóga a nyugati országokban egy fizikai testgyakorlási programmá vált, és hogy ez beárnyékolja a valódi spirituális jógát, amely valójában sokkal több, mint 5000 éves. Őszentsége ugyancsak elmondta a Nagykövet Úrnak, hogy a Jóga a mindennapi életben közösség szigorú vegetárius életmódot folytat, ami a spirituális életmód igazi jele.

2019 04 20 Vep 06

A szeminárium hátralévő része isteni atmoszférában telt, a Mester előadásaival, jóga ászanák gyakorlásával, bhajanok éneklésével, szatszangokkal és darshan-nal, az Európa minden részéről érkezett gurutestvérek találkozásának örömében.

2019 04 20 Vep 04

Pin It