Skip to main content

Hírek, események

Boldog nyár a Mahaprabhu Deep Ashramban

Még az olyan szerencsétlen időkben is, mint a mostani, léteznek a tiszta fény és boldogság helyei és pillanatai. Az egyik ilyen hely a Mahaprabhu Deep Ashram Strilkyben, ahol a világ egyik legfényesebb fénye mindig ég. Ez a Sri Alakhpuri Siddha Peeth Parampara fénye, amelyet Őszentsége Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwaranandaji hozott el nekünk. A hónapokig tartó jóga szádana, a Vishwagurujival tartott számos Szatszang és a nagy, nemzetközi "Jóga a mindennapi életben" család közös együttléte hihetetlen pozitív energiát adott az Ashramnak, amelyet mindenki magával visz, amikor hazatér a különböző országokban lévő otthonába.

2021 Strilky 02

VishwaguruJi szüntelenül bátorította a jelenlévőket, hogy ne féljünk, ne aggodalmaskodjunk fölöslegesen, merítsünk erőt a guru darshan-ból, a Szatszangból és a gyakorlásból. Az előadások és a gyakorlás során VishwaguruJi bevezette a hallgatóságot, a gyakorlókat a kundalíni, az emberben rejlő erő és a csakrák titkaiba. Hangsúlyozta az egészséges táplálkozás és a természetes életmód fontosságát, a gyakorlatban mutatta be, hogyan alakíthatjuk a napi ritmusunkat a természet ritmusának megfelelően: például a naplemente idejéhez igazította a vacsorát, az esti fohászt és az esti Szatszangot.

2021 Strilky Swamiji

A Strilky jógatábor ideje alatt számos spirituális ünnepre is sor került. Ezek közül a tanítványok, a spirituális keresők számára a legfontosabb volt a Guru Purnima. A Guru Purnima a jógagyakorlók számára különleges konstelláció. Ezen a napon minden szent, még az asztrális világ lelkei is meglátogatják Gurudévájukat finom formájukban. Boldogok és áldottak azok, akik fizikailag együtt lehetnek Gurudévájukkal a Guru Purnima ünnepén. Azok is boldogok és áldottak, akik bár fizikailag messze vannak, gondolataikkal és érzéseikkel állandó kapcsolatban állnak Gurudévájukkal. De módunk volt Strilkyben a Raksha Bandhan, a lelki testvérek napjának, az Úr Krishna születésnapjának és más spirituális fesztiváloknak a megünneplésére is.

2021 Strilky 16

Azok a gyerekek, akiknek szerencséjük volt részt venni a Strilky jógaprogramon, a lehető legjobb módon töltötték a nyarukat - a friss levegőn, az Ashram spirituális és pozitív légkörében, jó társaságban.

2021 Strilky 14 

 

Pin It