Skip to main content

Hírek, események

Jógatábor Vépen, három év után Vishwagurujival

Nagy örömmel tértünk vissza a Vépen lévő lelki otthonunkba, ahol két hetet együtt lehettünk Vishwagurujival a Covid okozta közel három év szünet után. 29 éve tartunk itt nyári és hétvégi nemzetközi jógaprogramokat. A világ minden tájáról érkeztek résztvevők erre a szép programra.

Lehetőségünk volt arra, hogy Gurudéva vezetésével két gyönyörű hetet töltsünk szatszangokkal és szádanával. Mivel az idő többnyire napos és meleg volt, a Mezőgazdasági Iskola parkjában a hatalmas fák alatt tartottuk a szatszanokat. Ezekben a napokban Gurudéva a szívet és az energiaközpontot támogató és harmonizáló jógikus technikákat tanított. Folytattuk a Bráhmári pránajáma gyakorlását is.

Vishwaguruji születésnapját a nyugati naptár szerint augusztus 15-én ünnepeltük. Az ünneplés áratival és púdzsával kezdődött, és ezt követően minden bhaktának lehetősége nyílt arra, hogy személyesen kifejezze jókívánságait és ajándékokat adjon, miközben spirituális bhadzsanokat énekeltünk. Hagyományos módon, a bölcső ringatásával és kirtanokkal megünnepeltük az Úr Krisna születésnapját (Krisna Dzsanmásztmi), valamint a Raksha Bandhant (nővérek és fívérek ünnepe) is.

Vishwagurujivel meglátogattuk a Vép főterén 2019. decemberben ültetett békefát. Itt megemlékeztünk Krishnanandjiról, a nagy bhaktáról és minden eltávozott barátunkról.

Bővebb képanyag itt látható.

Pin It