Skip to main content

Hírek, események

VishwaguruJi születésnapjának ünneplése a Strilky Ashramban

Több száz bhakta gyűlt össze, hogy megünnepeljék Gurudév Vishwaguruji születésnapját 2023. augusztus 13-án vasárnap, a Mahaprabhudip Ashramban, a csehországi Střílkyben, az éves Jóga a mindennapi életben nyári szeminárium 6. hetében. (Vishwaguruji születésnapja a Nap-naptár szerint augusztus 15-ére, a védikus holdnaptár szerint pedig augusztus 19-ére esik 2023-ban.)

Képgaléria:
https://www.vishwaguruji.org/news/578-celebration-of-vishwaguruji-s-birthday-in-strilky-ashram-czechia

Az anyatermészet kegyesen gondoskodott a ragyogó meleg napsütésről, így a programokat a kastélyparkban lévő ősi fák árnyékában, a szabadtéren tartottuk. Vishwaguruji tanítványai, spirituális keresők, a "Jóga a mindennapi életben" gyakorlói és oktatói, közelről és távolról érkeztek. Egy családként gyűltek össze, hogy kifejezzék jókívánságaikat, Vishwaguruji jó egészségéért, hosszú életéért, küldetésének sikeres teljesítéséért, hogy segítse az embereket, az állatokat és a környezetet szerte a világon. Mahamandaleshwar Swami Phulpuriji éppen időben érkezett Indiából, hogy csatlakozzon Mahamandaleshwar Swami Vivekpurijihoz és Vishwaguruji több szannjászijához a reggeli programon, amely Guru Pujával (szertartással) kezdődött, miközben a Guru Aratit (a guruhoz intézett ima) énekeltük. Ezután az összegyűltek 16 és 53 év közötti bhakták anekdotáit hallgathatták meg, akik gyermekkoruk óta gyakorolják a Jóga a mindennapi életben-t. Mindannyian elmondták, milyen mély áldás volt egy olyan spirituális családban felnőni, ahol Vishwaguruji volt a Gurudév - néhányuknak már születésük előtt! Az esemény több mint 3 órán át tartott, mivel mindenkinek lehetősége volt személyesen üdvözölni Vishwagurujit, ajándékokat átnyújtani és darshanban részesülni. Azok számára, akik nem tudtak részt venni Střílkyben az eseményen, az egész programot közvetítették a Swamiji.tv-n, valamint a Jóga a mindennapi életben csatornákon a YouTube-on és a Facebookon.

A nyári jógatábor minden korú és egészségi állapotú ember számára kínál programokat, mint például az ászana-pránajáma-lazítás-meditácó gyakorlás, a jógaoktató képzés, a Kriya Anusthan haladó gyakorlatai és a karma jóga önkéntes munka. VishwaguruJI nyári jógatábora  augusztus 18-án a magyarországi Vépen folytatódik.

Mindenkit szeretettel várunk, hogy értékes lehetőséget kapjon a jóga igazi mesterétől tanulni, és gyönyörű természei környezetben együtt lenni spirituális aspiránstársaival Gurudev szent jelenlétében.

 

 

Pin It