Skip to main content

Jóga a mindennapi életben - A rendszer

Jóganidra és lazítás

Az isteni üdv pillanatai. A fizikai és mentális test pihentetése és regenerációja hozzásegít, hogy jobban tudjunk teljesíteni, és előre haladhassunk spirituális utunkon. A lazítás nem egyenlő a lustasággal, sőt, nagyon távol áll tőle.

relax2

Ahhoz, hogy a jógagyakorlatok maradéktalanul kifejthessék a hatásukat, meg kell tanulnunk a gyakorlatok előtti és közötti helyes ellazulást. Az alábbiakban ezért ismertetésre kerül néhány lazítótechnika és testhelyzet. Vannak technikák, amelyek az egész testet ellazítják és szellemi ellazulást is eredményeznek, és vannak, amelyek célzottan bizonyos testrészekre irányulnak. Egy idő után magunk is meg tudjuk ítélni, hogy mely gyakorlat után milyen lazító testhelyzet a legkényelmesebb a számunkra.

Lazító gyakorlat

Alaphelyzet:
hanyatt fekvés

Összpontosítás:
az egész testre

Légzés:
2-5 perc

A gyakorlat menete:
Helyezkedjünk el kényelmesen hanyatt fekvésben. A lábfejek lazán kifelé fordulnak. A karok felfelé néző tenyérrel, lazán a törzs mellett fekszenek. Szükség esetén helyezzünk párnát a fej és/vagy a térd alá. Hunyjuk le a szemet, a szemhéj legyen laza. Érezzük az egész testet a lábujjtól a fejtetőig.

A lazítás további változatainak leírása megtalálható a Jóga a mindennapi életben rendszer online gyakorlókönyvében.

relax

 

 

Pin It